Vill du bli modell?

Registrera dig här

Logga in

E-postadress:
?
Lösenord:
?

Glömt ditt lösenord?
Skrvet av:
Admin-E
Datum:
2010-12-24
Tid:
23:38
Visad:
2166

Bilder

Nu kan man lägga in större bilder.
Rekommenderad MAX storlek är 2MB som systemet sväljer.
Bilder ska vara i RGB JPG format. Har du svartvita bilder i gråskala så kommer dessa bilder omvandlas till RGB automatiskt. Om du lägger in större bilder än 6MB så sväljer systemet även det men din bild kommer då att få en grå rand över hela bilden som indikation på att du överskred max storlek.

När du använder bilduppladdaren så rekommenderas att du inte har större bild än 2MB. Tänk på att stora bilder över 2MB kräver mycket system resurser och du kan få vänta på att bilduppladdaren blir färdig i upp till 30 sekunder. Är det många användare samtidigt som använder bilduppladdaren så kan det ta långt tid för bild att färdig behandlas. I värsta fall får du ett fel meddelande av typen 500 error. Sidan kan inte visas. Det beror oftast på en överbelastad server. Du kan då avvakta lite och försöka igen senare.

Systemet upptäckte efter vissa kontroller att vissa kunder lägger in bilder med virus i. Det är förstås nästan omöjligt för dig som användare att upptäcka detta men ett bra och gratis virus program kan upptäcka detta. Programmet heter AVG free edition. Skanna din dator och gärna i foldrar som innehåller bilder. Det är svårt att tro att en bild kan innehålla virus men det kan den faktiskt.

När du går in på dina bilder kommer du att se alla dina bilder. Dessa bilder är så kallade frimärksbilder (thumbs). Klicka på en thumbs för att se större bild. Dessa bilder (inte thumbs) kommer systemet automatiskt att klassificera. Klassificering är helt enkelt datoriserad rankning på hur bra bildkvalitet din bild är i. Det har inget med modellens utseende att göra.

Kom ihåg att du måste klicka i rutan visa bilden online om bilden överhuvudtaget ska kunna synas på framsidan eller din hemsida. Om du inte väljer detta alternativ kommer bilden aldrig att synas för andra än du själv. Och ja naturligtvis kommer den att synas för NTH för att du ska kunna få uppdrag. NTH plockar ut 3-5 stjärniga bilder när din profil presenteras för uppdragsgivare. Så har du bilder som är mellan 1-2 så ta bort dessa. De kommer varken att synas på framsidan eller presenteras för uppdragsgivaren. Dessa bilder är helt enkelt undermåliga och ger dig ingen bra chans till uppdrag.

Maximalt antal stjärnor man kan få för en bild är 5 gröna. Om din bild har 5 gröna stjärnor kommer bilden att automatiskt (ja om du klickat för visa bild online) att vara med på första sidan som en visnings bild precis som innan. Tänk på att om din bild är på första sidan och en besökare klickar på den så har besökaren möjlighet att se alla dina bilder på din hemsida (endast de som du har valt att visa online), förutsatt att du aktiverar din hemsida via gör mig online knappen. Detta ger dig möjlighet genom besökarens röstning att hamna bland 10- i topp listan på högra sidan där konkurrensen är super hård men rättviss.

Även om din bild har 5 gröna stjärnor så kan de dröja innan du kan se den eftersom de är många bilder som slumpas. Och slump är slump. Inget man kan styra.

Hur går den automatiska bild kvalificeringen till?
(Hoppa över texten om du inte är intresserad.)
Datorn räknar ut den totala bild ytan i kvadratiska pixlar. Det maximala bildyta man kan ha på NTH är 700x700 pixlar (Bredd x Höjd). Systemet räknar ut detta på följande sätt:
Anta att en bild har Bredd: 700 px Höjd: 700 px=490 000 px². 490 000 px² / 1000=490. 490 är den högsta datoriserade poängen (dp) som en bild kan få. Dessa ”storleks” poäng kategoriseras i 5 olika nivåer eller gröna stjärnor.

0 dp ger 0 gröna stjärnor
1-9 dp ger 1 grön stjärna
10-90 dp ger 2 gröna stjärnor
91-199 dp ger 3 gröna stjärnor
200-299 dp ger 4 gröna stjärnor
300- och över dp ger 5 gröna stjärnor

Men det är inte allt. Här mäts bildytan i kvadrat inte bildkvalitén. Bild kvalitén kategoriseras i bildens fysiska storlek i antal kilo bytes.

0-9 KB ger 0 gröna stjärnor
10-29 KB ger 1 grön stjärna
30-59 KB ger 2 gröna stjärnor
60-99 KB ger 3 gröna stjärnor
100-199 KB ger 4 gröna stjärnor
200 KB och över ger 5 stjärnor.

Systemet drar sedan medel värde av båda uträkningar och ger dig sedan en sammanfattning av uträkningen i antal gröna stjärnor. Uppmärksamma att en bild som har 5 gröna stjärnor i antal dp men bara 1 grön stjärna i KB sänker ditt medelvärde för den bilden. Systemet håller reda på detta sätt olika bilder som har dålig bild upplösning. Du som fotar med en mobiltelefon riskerar oftast att drabbas av sämre bildkvalitet. Att en bild yta kan vara stor är ju ingen garanti på att en bild är av hög kvalitet. När du laddar upp bilden i NTH system så komprimeras inte bilden för att bibehålla högsta möjliga ursprungs kvalité.


Det finns hjälp att få med bildbehandling.

Du som inte har ork, kunnande, eller tid att fixa dina bilder innan du lägger in dem på NTH erbjuder NTH avancerad hjälp av specialister på bildbehandling.
Mer om det kan du läsa längst ner på sidan under bild support länken. Detta har tagits fram av den anledningen att många av NTH kunder eftersökte sådan funktion.
http://www.nolltillhundra.nu/hjalp-med-foto/
Svar från [Pia-S] 2010-12-15 ● 23:30
hur får man 5 gröna stjärnor??verkar ju stört omöjligt...mina bilder får endast 4 st oavsett..

/Pia
Svar från [Admin-E] 2010-12-15 ● 23:36
Man måste ha mellan 3-5 gröna stjärnor för att få meddelande om uppdrag.

Men man måste ha 5 stjärnor för att hamna på framsidan på hemsidan.

Bilduträkningen är väldigt logisk och rättvis. Är bilden Bra så får man 5 stjärnor, jag lovar. Nth kommer att lägga ut bildskola på sidan där vi kommer att beskriva grunderna för hur man får sin bild tipp topp. Om man följer den så lovar jag att de kommer att löna sig.
eXTReMe Tracker